ēros

ēros

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, 15:00

 

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά

Where?

ēros

Ο Έρωτας ορίζεται ως ένα αυθεντικό συναίσθημα έντονης αφοσίωσης, υπερβολικής επιθυμίας και αγάπης, βαθιάς έλξης και ειλικρινούς ενδιαφέροντος. Ενεργοποιείται αστραπιαία και την ένταση του δεν έχει ακόμη βρεθεί η μονάδα μέτρησης που θα την αποτυπώσει.


Συνηθίζουμε να πιστεύουμε πως εκδηλώνεται μόνο μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν μπορούν ο ένας να ζήσει χωρίς τον άλλο. Δεν είναι όμως έτσι. Ο Έρωτας σχετίζεται με όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής. Είναι ο τροφοδότης της επιστημονικής εξέλιξης, αφού ο επιστήμονας είναι εραστής της γνώσης. Είναι ο καταλύτης της κοινωνικής ευρυθμίας με την οποία ο πολίτης είναι παθιασμένος. Είναι η πηγή της καλλιτεχνικής παραγωγής, αφού ο ένθεος δημιουργός ερωτοτροπεί νοερά με το κάλλος, την αρμονία, το μέτρο, το αγαθό.

Τι είναι ο ēros;

Είναι μια δύναμη απροσμέτρητη που όλα τα κινεί, όλους τους συγκινεί και τους παρακινεί, βουνά μετακινεί, από τις καρδιές εκκινεί και τον κόσμο ανακινεί, την αγάπη διακινεί και την επανάσταση υποκινεί.

Χωρίς τον Έρωτα καμία δημιουργική πνοή δε μπορεί να κατακλύσει τον άνθρωπο, κανένας στόχος δε φαντάζει ουσιαστικός, καμία διαδρομή δε φωτίζεται από την ελπίδα, κανένας πόθος και κανένα πάθος δε αποκτά νόημα.

Ο Σοφοκλής τον χαρακτήρισε ανίκητο στη μάχη, πορθητή της νεανικής ψυχής που νυχτερεύει στα κοριτσίστικα μάγουλα και από την σαΐτα του δεν μένει αλώβητος ούτε ο Θεός.

Για τον Αϊνστάιν ο Έρωτας εμπνέει κάθε μορφή προόδου, ταυτίζεται με το ανθρώπινο δημιουργικό μεγαλείο και γίνεται ο λόγος που η επιστήμη συνεχίζει να αναπτύσσεται, να δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για τη ζωή, να παράγει μέσα που κάνουν τη ζωή ασφαλέστερη, ανετότερη, ουσιαστικότερη.

Ο Ελύτης ύμνησε τον Έρωτα όσο λίγοι τεχνίτες του ποιητικού λόγου για να μας πει ανάμεσα σε πολλά άλλα εξαιρετικά ότι “όταν ο Έρωτα και το όνειρο συμβασιλεύουν η θάλασσα είναι απέραντη, τα πουλιά μυριάδες, οι ψυχές όσες και οι συνδυασμοί που μπορούν να γεννήσουν οι ήχοι και τα λόγια”

Η σοφία αυτών και πολλών άλλων θεραπόντων της σκέψης και του λόγου επισημαίνει μια προαιώνια αλήθεια, ένα εξαιρετικά διαχρονικό μήνυμα: πως πίσω από οτιδήποτε νιώθει, σκέφτεται και πράττει ο άνθρωπος κρύβεται ο έρωτας. Ο Έρωτας για κάποιον άνθρωπο, Ο Έρωτας για τον Θεό, ο Έρωτας για την πρόοδο της ανθρωπότητας, ο Έρωτας για την κοινωνική δικαιοσύνη, ο Έρωτας…, ο Έρωτας…, ο Έρωτας…

Στο TEDxLamia 2022 με θέμα ēros, θα μιλήσουμε για τον Έρωτα, επιχειρώντας να αναδείξουμε την πλούσια νοηματοδότηση του όρου, αλλά κυρίως την τόσο κυρίαρχη παρουσία του σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δράσης.

Παρουσίαση

Ομιλητές

Head of Digital, The Newtons Laboratory
Ψυχοθεραπευτης - Ομαδικος Αναλυτης
MD, PhD, Ενδοκρινολογος SCOPE International Fellow in Obesity
Καθηγητης Φιλοσοφιας ΕΚΠΑ
ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ.,
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Κριτικος Τεχνης, Καθηγητης Θεατρικων Σπουδων ΕΚΠΑ
Γυναικολογος Αναπαραγωγης, Συνιδρυτης Be-Live

Performers

Πρόγραμμα

Ώρα

Θέμα

Ομιλητής

Session 1

Θεόδωρος Παπαγγελής

Ομότιμος καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος του Kέντρου Ελληνικής Γλώσσας

Μάνος Στεφανίδης
Άρης Σφακιανάκης

Κριτικός Τέχνης, Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ

Συγγραφέας

Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη

CEO MANTILITY

Χάρης Νικολαίδης

Musician

Session 2

Antonis Dominos

Musician

Κυριάκος Βλασσόπουλος

Ψυχοθεραπευτής – Ομαδικός Αναλυτής

Πάνος Αλεφραγκής

Head of Digital, The Newtons Laboratory

Κυριακή Μπαΐλη

Aerial Performer

Session 3

Χάρης Χηνιάδης

Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Συνιδρυτής Be-Live

Κωστής Μιχαλάκης

MD, PhD, Ενδοκρινολόγος SCOPE International Fellow in Obesity

Μάριος Μπέγζος

Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

Amaria

Musician

Workshops & Activities

Back to Basics

Το Back to Basics πραγματοποιείται στο καφέ-μπαρ «Degage» και οι συμμετέχοντες παρακολουθούν την παρασκευή signature cocktails από τον βραβευμένο bartender Παναγιώτη Γιοβάνη. Η διαδραστική συμμετοχή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του workshop οδηγώντας σε ένα θέαμα που δεν θα έχανες με τίποτα! Μάθε πως να κατασκευάζεις κι εσύ κλασικά cocktails στο σπίτι σου και λάβε τα κατάλληλα μυστικά και συμβουλές που απογειώνουν τις συναντήσεις με την παρέα σου. Στο τέλος σε περιμένει μια έκπληξη!Περιορισμένος αριθμός ατόμων: 30 άτομα ανά διάλειμμα
Διάρκεια: 30 λεπτά

Food Step-by-Step

Το Food Step by Step στο εστιατόριο «Κλειδί» φιλοξενεί τους θεατές που πιστεύουν ότι ο Έρωτας περνάει απ’ το… στομάχι. Κατά την διάρκεια του workshop ο θεατής παρακολουθεί μια χορογραφημένη κατασκευή γευσιγνωστικών πιάτων και μαθαίνει όλες εκείνες τις «πινελιές» που χρειάζονται για να εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο δύσκολο κριτή.
Περιορισμένος αριθμός ατόμων: 30 άτομα για το δεύτερο διάλειμμα (19.00)
Διάρκεια: 30 λεπτά

Q&A

Το Q&A που πραγματοποιείται στο κτίριο της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Πλατεία Ελευθερίας) και αποτελεί ένα σημείο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. Σε αυτό το workshop οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους ομιλητές και να θέσουν τα ερωτήματα τους.
Περιορισμένος αριθμός ατόμων: 30 άτομα ανά διάλειμμα.
Διάρκεια: 30 λεπτά

Partners in Wine

Το Partners in Wine πραγματοποιείται στο καφέ-μπαρ «Ble» όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να γνωρίσουν τα μυστικά του κρασιού εξερευνώντας τον χώρο της παραγωγής κρασιού, αλλά και να έχουν
την ευκαιρία να γευτούν και διάφορες ποικιλίες κρασιών, ώστε να αποκτήσουν μια σφαιρική γνώμη για το πολυσυζητημένο «καλό» κρασί. Επιπλέον, στο χώρο υπάρχει οινογνώστης, ο οποίος ενημερώνει τους θεατές για αυτό που γεύονται, αλλά και τα «μυστικά» της γεύσης. Το συγκεκριμένο workshop πραγματοποιείται δύο φορές.
Περιορισμένος αριθμός ατόμων: 30 άτομα ανά διάλειμμα
Διάρκεια: 30 λεπτά

Just INK About It

To Just INK About It διεξάγεται από το «Hermi Tattoo Art» και θα δίνεται η δυνατότητα στους θεατές να «χτυπήσουν» μόνιμα ένα signature σχέδιο του TEDxLamia. Τα προτεινόμενα σχέδια είναι φιλοτεχνημένα από το Hermi Tattoo Art. Για όσους θεατές δεν επιθυμούν μόνιμες επιδράσεις, οι εθελοντές του TEDxLamia πραγματοποιούν αυτοκόλλητα τατουάζ κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Bloom

Ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας γεμίζει χρώματα από το “the Garden Store”. Λουλούδια και φυτά δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση. Όσοι παρακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία αντιλαμβάνονται γιατί η ανθοδετική είναι εκτός από τέχνη και έρωτας!
Η επίδειξη πραγματοποιείται δύο φορές, με διαφορετική σύνθεση.

Star in a blink

Το Star in a blink πραγματοποιείται στο πίσω μέρος του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας όπου το Αστεροσκοπείο Υπάτης μας προσφέρει μια ζωντανή εμπειρία μεταφέροντας μας έτη φωτός μακριά! Μέσω των υπερσύγχρονων τηλεσκοπίων γίνεται σε ζωντανό χρόνο προβολή των κοντινών μας πλανητών και της κίνησής τους.

Memory Booth

Στο photo booth μπορούν όλοι να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες και να αποθανατίσουν τη δική τους στιγμή μέσα στο ēros!

image_front001

Γίνε Υποστηρικτής μας!

Υποστηρικτές

Diamond

Diamond

Platinum

Gold

Gold

Silver

Silver

Bronze

In Kind

In Kind

Media

Media

Media

Community

ΤΕDxLamia

Διαδίδουμε αξιόλογες ιδέες, με σκοπό τη μετουσίωσή τους σε παραγωγικό προβληματισμό και πράξη, μέσα από σύντομες ομιλίες εμπνευσμένων προσώπων της παγκόσμιας αλλά και της εθνικής και της τοπικής κοινότητας.

Στην προσπάθειά μας δίνεται ταυτότητα συλλογική, χαρακτήρας συνεργατικός, ενώ το αποτέλεσμά της έχει αναφορά στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Σχεδιάζουμε δράσεις βασιζόμενες στους άξονες του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και των νέων τεχνολογιών.

Welcome To
Digital Conference

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Standard Pass

$99

Full Conference

(Includes workshop, coffee etc)

Live Videos

(Can access online free)

Full Conference

(Ask questions privately)

Flexible Pass

$149

Full Conference

(Includes workshop, coffee etc)

Live Videos

(Can access online free)

Full Conference

(Ask questions privately)

Business Pass

$249

Full Conference

(Includes workshop, coffee etc)

Live Videos

(Can access online free)

Full Conference

(Ask questions privately)

Αγόρασε το εισιτήριο σου!

ēros – Copyright 2022 – Aether Solutions

Επικοινωνία

Βρες μας

Η Μαρία Σολωμού είναι ηθοποιός.

Αποφοίτησε απο την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου όπου και διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό. Έχει σπουδάσει drama και οικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο Deree.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε κινηματογραφικά και θεατρικά έργα.

Το νέο της πάθος είναι τα podcasts. Έχει λοιπόν όχι ένα, αλλα δύο δικά της podcasts. Στο «Όσα ξέρει η Μαρία», κάθε ερωτευμένος/πληγωμένος/θυμωμένος/ευτυχισμένος της λέει τον πόνο του, κι εκείνη το αναλύει. Στο  «Για Ελάτε Στη Μαρία», αφήνει για λίγο στην άκρη τα πολλά μηνύματα και τις απορίες όσων την ακούνε και προσκαλεί στο στούντιο ένα γνωστό πρόσωπο από τον χώρο του θεάματος, με ελεύθερο θέμα συζήτησης.

Δηλώνει πως έχει ένα μεγάλο ταλέντο. Να λύνει όλα τα προβλήματα – των άλλων, όπως της έλεγαν από τότε που ήταν μικρή. Και φυσικά, τα ερωτικά προβλήματα είναι το φόρτε της.

Ο Πάνος Αλεφραγκής ασχολείται με το digital marketing, δίνοντας έμφαση στην δημιουργική αποτύπωση της σύγχρονης τεχνολογίας και της στρατηγικής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στη διαφήμιση και έχει εργαστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες επικοινωνίας στην Ελλάδα. Στόχος του, να βοηθήσει τις εταιρείες – πελάτες που συνεργάζεται να απορροφήσουν τις νέες τάσεις στο marketing και να καινοτομήσουν, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία για να «επηρεάσουν» την συμπεριφορά των καταναλωτών τους. 

Σχεδιάζει την digital στρατηγική επικοινωνίας, δημιουργεί και συμμετέχει σε πολλές ομάδες με βασικό ζητούμενο την υλοποίηση κάθε φορά στοχευμένων διαφημιστικών ενεργειών. Με την χρήση των σύγχρονων τάσεων σε κάθε κλάδο, αλλά και την ολιστική (360 advertising) αντιμετώπιση στην παραγωγή των ιδεών, βοηθάει τα brands να ξεχωρίσουν στο ταχέως μεταβαλλόμενο επικοινωνιακό τοπίο. 

Έχει λάβει πάνω από 85 βραβεία (Ermis awards, Social Media Awards, Effie, Dime) και πολλές ακόμη διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Εργάζεται από το 2016 στην The Newtons Laboratory ως head of digital & 360 director. Έχει σπουδάσει Κοινωνικός Λειτουργός, αλλά τον κέρδισε η διαφήμιση και το digital marketing.   

Ο Κυριάκος Βλασσόπουλος είναι Ψυχοθεραπευτής – Ομαδικός Αναλυτής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Θεολογία και έκανε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στην Φιλοσοφία της Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακά Σεμινάρια στην Ιστορία της Ιατρικής (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών) και την Βιοηθική (Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος). Κλινική Ποιμαντική Εκπαίδευση (Clinical Pastoral Education) στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Υπηρέτησε 30 χρόνια στην Μέση Εκπαίδευση, όπου εργάστηκε και ως Επιμορφωτής καθηγητών στην ψυχοσυναισθηματική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, έκανε την προσωπική του κλασσική Ανάλυση (Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία) και εκπαιδεύτηκε στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Ομάδας, Ζεύγους και Οικογένειας.

O Κωστής Μιχαλάκης είναι ιατρός, ενδοκρινολόγος. 

Σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στις ΗΠΑ (στα Πανεπιστήμια Harvard και Yale και στο National Institutes of Health), όπου ειδικεύθηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση και τις διαταραχές βάρους και γονιμότητας. 

Στη συνέχεια μετέβη στο Λονδίνο, όπου εξειδικεύτηκε στην παχυσαρκία στα πανεπιστήμια Queen Mary και UCL και στην συνέχεια διετέλεσε επιμελητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Imperial College. Παράλληλα, έλαβε το βραβείο «Albert Renolds for young scientists» από την Ευρωπαική Ένωση. 

Στη συνέχεια, έκανε διδακτορικό στη συσχέτιση της παχυσαρκίας και της καρκινογένεσης, με αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Έχει λάβει τον τίτλο του SCOPE International Fellow in Obesity και ανήκει στα 40 άτομα με ειδίκευση στην ενδοκρινική παχυσαρκία παγκοσμίως. Έχει διατελέσει 4 χρόνια μέλος του ΔΣ της Εταιρίας Παχυσαρκίας και 4 χρόνια μέλος του ΔΣ της Ενδοκρινολογικής Εταιρίας. Είναι ο ταμίας της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας και υπεύθυνος των δράσεών της στην Παχυσαρκία. 

   

Ο Μάριος Περικλή Μπέγζος (Αθήνα 27.11.1951) είναι πανεπιστημιακός δάσκαλος φιλοσοφίας (Αθήνα/ΕΚΠΑ, 1975-2019, & Marburg, 1991-1997).

Με ανθρωπιστικές σπουδές (θεολογία, φιλοσοφία, νομική) σε Αθήνα, Γενεύη και Τυβίγκη (1969-1981) ειδικεύτηκε στην συγκριτική φιλοσοφία της θρησκείας, κυκλοφόρησε τριάντα βιβλία, γραμμένα ελληνικά, γερμανικά & αγγλικά, μεταφρασμένα σε δέκα γλώσσες (κινεζικά, ρωσικά, ισπανικά, πολωνικά, αλβανικά κλπ) και βραβευμένα επανειλημμένως (1999 & 2007).

Αντιπρόεδρος της «Διεθνούς Θρησκειολογικής Ακαδημίας» Βρυξελλών (Academie Internationale des Sciences Religieuses, Bruxelles 1999-), διευθυντής «Θρησκειολογικής Σειράς» (40 τίτλοι, 1994-2011) και «Θρησκειολογικού Λεξικού» (2000) στα «Ελληνικά Γράμματα», διδάσκει στην επιμόρφωση (Κολλέγιο Αθηνών 1996-2012, Στοά Βιβλίου κλπ) και στην Εξ Αποστάσεως Δια Βίου Εκπαίδευση (ΕΑΠ 1999-2001 & e-learning/ΕΚΠΑ 2015-).

Διετέλεσε δυο φορές εκλεγμένος (2011 & 2014) Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011-2015), διευθυντής του συνεδριακού & επιμορφωτικού ιδρύματος της Εκκλησίας της Ελλάδος «Διορθόδοξο Κέντρο» (Ι. Μονή Πεντέλης 2009-2011) και ιδρυτικός διευθυντής διασχολικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ 1998-2001) και στο διαπανεπιστημιακό «Φύλο & Θρησκεία» (Θεολογική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & Τμήμα Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών 2003-2008) καθώς επίσης Κοσμήτορας της Ελληνικής Ναϊτικής Ακαδημίας (2012 – 2021).
Ο Θεόδωρος Παπαγγελής είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (St John’s College). Έχει συγγράψει μελέτες και άρθρα πάνω σε ποιητικά έργα της κλασικής Αρχαιότητας και έχει μεταφράσει τις τρεις σημαντικότερες επικές συνθέσεις της λατινικής λογοτεχνίας: τις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου (ανθολόγιο, 2009), την Αινειάδα του Βιργιλίου (2018) και το Περί Φύσεως του Λουκρητίου (2021). Έχει διευθύνει μεταπτυχιακά σεμινάρια, έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και είναι συνεκδότης συλλογικών τόμων για ποικίλα θέματα κλασικής αρχαιογνωσίας. Τον Απρίλιο του 2013 εξελέγη Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και από τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

Ο Άρης Σφακιανάκης γεννήθηκε το 1958 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα.

Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε στα είκοσι τρία του από τις εκδόσεις Κέδρος, όπου εκδόθηκαν και τα επόμενα έντεκα βιβλία του. Μεγάλη επιτυχία γνώρισε με το μυθιστόρημα «Δεν ήξερες… δεν ρώταγες!». Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, «Η Σκιά του Κυβερνήτη» (2019), ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τον Ιωάννη Καποδίστρια, βρίσκεται ήδη στην 7η χιλιάδα.

Στα αγγλικά κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του «Ο τρόμος του κενού» με τίτλο: The emptiness beyond.

Το θεατρικό του έργο με τίτλο: «Το περσικό φιλί», ένα έργο με θέμα  την δημιουργική γραφή,  έχει ανέβει δυο φορές στη αθηναϊκή  σκηνή.

Το ταξιδιωτικό του πόνημα με τίτλο: «Μητροπόλεις, ιστορίες, παράδεισοι» είναι, δυστυχώς, εξαντλημένο.

Στην μακριά πορεία της ζωής του ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μετάφραση. Σάλιντζερ, Πόε, Μέλβιλ, Λόντον, Στάινμπεκ,  Πολ Όστερ, Ντόρις  Λέσινγκ είναι αγαπημένοι του συγγραφείς που ευτύχησε να μεταφράσει.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το «Ιδού Εγώ» (2020), του Τζόναθαν Σάφραν Φόερ, σε συνεργασία με την Ηρώ Σκάρου.Ο Μάνος Στεφανίδης είναι ιστορικός και κριτικός τέχνης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954 αλλά ελπίζει να πεθάνει κάπου εξωτικότερα.

Φοίτησε στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή, σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ και είναι διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ (Smithsonian Institution) και τη Γερμανία (Kunstmuseum, Düsseldorf). Υπηρέτησε ως επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης και διευθυντής του παραρτήματος της στην Κέρκυρα επί 25 χρόνια. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων από το 2005.

Το 1990 ήταν εθνικός εκπρόσωπος στη Biennale Βενετίας.

Έχει διδάξει ως επισκέπτης – καθηγητής στο Frei Universität του Βερολίνου και το Stanford University της Καλιφόρνιας Το 2021 τιμήθηκε για το επιμελητικό του έργο από την Art Thessaloniki. Έχει οργανώσει πάμπολλες εκθέσεις στο Εθνικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το Μουσείο Βορρέ, την Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, την Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, το Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου, το Μουσείο Κατσίγρα, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού κ.λπ.

Υπήρξε τακτικός συνεργάτης των εφημερίδων Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Αυγή και του ιστορικού περιοδικού Αντί ενώ σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Το Βήμα, τα περιοδικά Δέντρο, Μανδραγόρας, Ποιητική, Παρέμβαση και Ιστορία Εικονογραφημένη. Άρθρα του επίσης στο  manosstefanidis.blogspot.gr .


Τελευταίο του βιβλίο: « έρωτες μισοί, μίση ολόκληρα, σαν διηγήματα»,Μάιος 2022, εκδόσεις Νίκας

Η Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη γεννήθηκε το 1982 στην Καβάλα, ενόψει μιας ισημερίας.

Πιο μικρή ήθελε να γίνει αγόρι. Mικρή, διπλωμάτης και λίγο μεγαλύτερη η ντράμερ από τις Savages. Τώρα θέλει να γίνει ο Anthony Hopkins. Είναι πτυχιούχος πολιτειολόγος του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στη Διπλωματία Πόλεων της Νομικής του ΔΠΘ, κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ, ενώ τώρα παρακολουθεί ένα τρίτο μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή και τη Λογοτεχνία.

Για κάποια χρόνια ασχολήθηκε με το Place Marketing, ενώ εδώ και 7 χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί επιχειρηματικές ιδέες για τρίτους ως Business Architect, με έμφαση σε projects που σχετίζονται με το Design. Επί 13 χρόνια σχεδίαζε και υλοποιούσε αναπτυξιακά προγράμματα για λογαριασμό μεγάλου δημόσιου οργανισμού από τη θέση της Διευθύντριας.

Τα τελευταία 3 χρόνια επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της startup επιχείρησής της «MANTILITY», που αποτελεί την πρώτη γκαλερί μεταξωτών μαντιλιών. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη σε μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας στην Καβάλα.

Σκέφτεται και ενίοτε γράφει και τούμπαλιν. Παρατηρεί και ζει σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά ανησυχεί γι’ αυτό.

Βαριέται εύκολα και απελπίζεται δύσκολα.

Ο Χάρης Χηνιάδης είναι Γυναικολόγος Αναπαραγωγής και Αντιπρόεδρος της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF – Εμβρυογένεσις.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μητέρα και συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Υποβοήθησης της Αναπαραγωγής Be-Live.

Ειδικεύθηκε στην Μαιευτική & Γυναικολογία στο Λονδίνο (1997-2003).

Εργάστηκε ως Κλινικός Ερευνητής Εμβρυομητρικής Ιατρικής στο Harris Birthright Unit for Fetal Medicine, King’s College University Hospital.

Διετέλεσε Επιμελητής του King George Hospital.

Εξειδικεύτηκε στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και τη Γυναικολογική Ενδοσκοπική Χειρουργική (Λαπαροσκόπηση & Υστεροσκόπηση) και εργάστηκε ως Ειδικός Επιμελητής στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Saint Bartholomew’s, London. 

Στο διάστημα 2003-2021 ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Μητέρα όπου και διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος επί 2ετία.

Είναι διπλωματούχος Ενδοσκοπικής Γυναικολογίας (European Diploma in Gynecological Endoscopy, Université d’ Auvergne, Clermont–Ferrand), Ρομποτικής Λαπαροσκόπησης (Diploma of Console Surgeon in Robotic Laparoscopy, Strasbourg), του Diploma of Faculty for Family Planning του Βρετανικού Κολλεγίου Μαιευτικής-Γυναικολογίας  (RCOG) και του Διπλώματος Α.L.S.O. (Advanced Life Support in Obstetrics), U.Κ.

Είναι πιστοποιημένος Υπερηχογραφιστής, και κάτοχος του Διπλώματος του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας για το Γυναικολογικό και Μαιευτικό Υπερηχογράφημα.

Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» του Ιατρικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και τους εκτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του European University Cyprus στο Νοσοκομείο Υγεία.

Αφιερώνει σημαντικό μέρος του εργασιακού του χρόνου στη δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών και στην ενημέρωση ιατρών και κοινού σε θέματα αντιμετώπισης της υπογονιμότητας και υπογεννητικότητας.

Η Αμάρια είναι μουσικός και στιχουργός με βάση την Αθήνα. Μετά από χρόνια στην αγγλική Alt-Pop Electronica σκηνή, χαράζει μια νέα καλλιτεχνική πορεία, συνδυάζοντας την αγάπη της για την Alternative-Electro μουσική με την μητρική της γλώσσα και κουλτούρα, δημιουργώντας έναν κόσμο γεμάτο με Pop μελωδίες και ευαίσθητους στίχους.

Όλα τα τραγούδια της βρίσκουν τρόπο να μιλήσουν για την κοινωνία και την ψυχοσύνθεση της ανθρώπινης ύπαρξης. Θίγουν ζητήματα ψυχικής υγείας και απελευθέρωσης, κρύβοντάς τα πίσω από Pop μελωδικές γραμμές. Στα πρώτα της βήματα ως solo artist, ενώνει τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής με τις ελληνικές της ρίζες, δημιουργώντας σύγχρονο ελληνικό alt-pop.

Κάθε live της θέλει να είναι μια ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο και ανταλλαγή ενέργειας.

Ο Αντώνης Δόμινος (Domino) γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου από Έλληνες μετανάστες στο New Jersey των ΗΠΑ. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και πρόσφατα πήρε με άριστα το πτυχίο της Φυσικοθεραπείας απ’ το Plymouth University της Αγγλίας.

Η αγάπη του όμως για τη μουσική και η ιδιότητα του τραγουδιστή ξεχώρισε από όλα τα υπόλοιπα. Από πολύ μικρή ηλικία οι γονείς του τον έφεραν μαζί με τον αδελφό του τα καλοκαίρια στη Άνδρο και έτσι ανέπτυξε ένα μεγάλο δεσμό με τον τόπο απ’ τον οποίο καταγόταν και τους ανθρώπους της. Έτσι ενώ στην Αμερική είχε ξεκινήσει τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις ως τραγουδιστής της μπάντας που είχε δημιουργήσει με το όνομα “Miss Amanda Jones”, το 1999 πήρε τη μεγάλη απόφαση να τα εγκαταλείψει όλα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην αγαπημένη του πατρίδα, την Ελλάδα.

Αφού τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία στη Σάμο το 2000, έφτιαξε το συγκρότημα Cabin 54, ένα πενταμελές ποπ- ροκ σχήμα που συνόδευσε πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες στις εμφανίσεις τους, όπως τους Σάκη Ρουβά, Νίνο, Τάμτα, Ελένη Πέτα, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν σε γνωστά clubs της Αθήνας με μεγάλη επιτυχία.

Πρόσφατα, έλαβε μερος στο τηλεοπτικό σόου “Your Face Sounds Familiar” του ANT1. Την ίδια εποχήκυκλοφόρησε σε ροκ διασκευή τη γνωστή επιτυχία της Whitney Houston “I Will Always Love You”. Τα τελευταία δυο χρόνια έχει residency στο μοναδικό στην Ελλάδα party-restaurant “WooWoo” στο Κολωνάκι όπου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και έχει βοηθήσει να δημιουργηθεί καινούργιο ρεύμα στην γκουρμέ εστίαση, ενώ παράλληλα είναι resident singer στο Cavo Tagoo στη Μύκονο τους θερινούς μήνες.

Η Κυριακή Μπαΐλη ασχολείται με τα εναέρια ακροβατικά ως προπονήτρια, τα τελευταία πέντε χρόνια, και ως αθλήτρια και performer τα τελευταία εννέα. Τα εναέρια ακροβατικά αποτελούν μια παραστατική τέχνη και εντάσσονται στις τέχνες του τσίρκου. Στόχος της είναι να μεταδώσει τη γνώση της τόσο στο κομμάτι της τεχνικής στον εναέριο εξοπλισμό όσο και να συμβάλλει στην δημιουργία δράσεων υψηλής αισθητικής και τεχνικής εκτέλεσης, που αποτελεί βασικό κομμάτι του σύγχρονου τσίρκου.

Γνώρισε τα εναέρια ακροβατικά κατά την διάρκεια της φοιτητικής της πορείας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε πολυάριθμα μαθήματα και σεμινάρια έμπειρων και καταρτισμένων δασκάλων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη και Βερολίνο). Καθώς περνούσαν τα χρόνια και η τριβή της με τα εναέρια ακροβατικά γινόταν όλο και μεγαλύτερη, αποφάσισε ότι αυτός είναι ο δρόμος που θέλει να ακολουθήσει.

Τώρα πια έχει ανοίξει τον δικό της χώρο εκγύμνασης και διδασκαλίας στο Γκύζη, το Momentum Aerial Acrobatics, όπου πέρα από μαθήματα, καλούνται δάσκαλοι από Ελλάδα και εξωτερικό για διάφορα σεμινάρια εναέριων ακροβατικών και ακροβατικών εδάφους.

Ο Χάρης Νικολαΐδης είναι τραγουδοποιός που γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Βούλα και άρχισε να παίζει κιθάρα από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Στην εφηβεία «έμπλεξε» μαζί με τρεις φίλους του σε ένα punk συγκρότημα και άρχισε να εμφανίζεται σε όλα τα underground λαίβάδικα της Αθήνας. Αγάπησε τη μουσική, κάτι το οποιο τον έκανε να πάει στο Southampton και να σπουδάσει  Music Performance. Εκεί βρέθηκε να παίζει σε ένα συγκροτημα με έναν hardrock χαρακτήρα εως που γύρισε στην Ελλάδα. Με αυτο το βήμα ξεκίνησε και να γράφει δικά του τραγούδια.

 Όσο όμως τον επηρέασε η punk και το hardrock, άλλο τόσο του άλλαξαν τη ζωή ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο John Mayer και οι Mumford and Sons.